Viestijän ruokavalio: sammakkoa, pihviä ja matalalla roikkuvia hedelmiä
Julkaistu

-
Kati Kiviniemi on Aalto University Executive Educationin…
Oletteko huomanneet työelämämme olevan kuorrutettu ruokametaforin? Monissa liemissä keitettyjen viestintä- ja markkinointiosaajien ruokavalioon on kuulunut jo pidempään niin Åbergin pizza kuin Markkinointi Mix-pussikin. Tästä innostuneena esittelen viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisille puolivallattoman ruokavalion, joka rytmittää päivää ja auttaa osaltaan sinua pääsemään tavoitteisiisi.
1. Aamukahvi ja päivän ruokalistan tarkistus
Käytä aamulla höyryävän kahvikupposen äärellä hetki päivän ruokalistan tarkistukseen. Mitä tänään ainakin tulee syödä kokonaan, mitä ruokia pitää valmistella, jottei ole liikaa lusikoitavaa deadlinen lähestyessä jne. Muista jättää tilaa myös yllätysherkuille, joita päivän aikana varmasti tulee vastaan.
2. Syö sammakko heti aamulla
Ensimmäinen varsinainen tehtävä on syödä sammakko. Hankalimman, ehkei niin lempiasian tekeminen heti aamulla saa aikaan ihmeitä. Sammakon syöminen, vaikka vähän paperinmakuisenkin, vapauttaa runsaasti energiaa ja tuottaa mielihyvää. Tämä positiivinen tunne helpottaa muita päivän tehtäviä.
3. Herkuttele matalalla riippuvilla hedelmillä
Kun sammakko on saatu nieltyä, on aika hemmotella itseään matalalla riippuvilla hedelmillä. Nuo hedelmät ovat yksinkertaisia ja helppoja popsittavia. Niiden syöminen tuo raikkaita, nopeasti mitattavia tuloksia itsesi ja muun organisaation nähtäväksi.
4. Peruskaurasta saat tarvittavan kuidun
Nyt on päivässä jo niin paljon virtaa, että on aika siirtyä peruskauralaarille. Elämässä on aina asioita, jotka eivät houkuttele, mutta on vain pakko tehdä. Ajattele, että nämä pakolliset peruskauratehtävät ovat kuin kuitu ruokavaliossa. Olennainen osa, jolla hommat sujuvat ilman paikalleen jämähtämistä.
5. Ohita lounasbuffetissa lillukanvarret ja keskity pihviin
Ikiaikainen ja jatkuvasti keskittymistä vaativa asia on lillukanvarsien välttely ja keskittyminen pihviin. Tämä on välillä hankalaa, sillä lillukan varsista harvoin on pulaa. Viisainta on päättäväisesti puikkelehtia lounasbuffetissa lillukan varsien välistä ja keskittyä pihviin. Toki voi sallia itselleen lillukan varren silloin tällöin, nimittäin tällaista vartta kiipeämällä voi joskus löytää uuden idean.
6. Kokouksista pala kakkua
Kokoukseton päivä lienee harvinaisuus. Ruokavaliossa tulee siis ottaa huomioon myös ne. Hyvin vatkattua, huolellisesti perustelluilla näkemyksillä maustettua sekä sopiviin paloihin viipaloitua kakkua on ilo nauttia – vaikka useasti päivässä.
7. Ai niin ne yllätysherkut
Yllätysherkut tarjoillaan usein nurkan takaa tai puskasta. Suolaista, makeaa, petit fours tai rekkamiehen annos – yhteistä näille on, että ne pitää syödä heti. Sisältöön ei voi varautua, mutta ähkyn välttämiseksi jätä päivääsi niille tilaa.
Vielä jäi paljon asioita maistelematta, monta metaforaakin käyttämättä, nälkäkin kasvaa syödessä ja niin edelleen. Silläkin uhalla, että useamman kokin kanssa tulee isompi soppa, kysyn mitä sinun mielestäsi ruokavaliosta jäi vielä puuttumaan?
Kirjoittaja
-
Kati Kiviniemi
Kati Kiviniemi on Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) viestintäpäällikkö, joka ruoan lisäksi kiinnostunut osaamisen kehittämisestä sekä uuden oppimisesta. Twitter: @KatiKiviniemi