Koulutuspäivät
Tutustu digitaalisen viestinnän koulutuskokonaisuuden päiviin!
Suorittaessasi digitaalisen viestinnän koulutuskokonaisuutta, voit halutessasi käydä kaikki kahdeksan koulutuspäivää + johdannon. Todistuksen saamiseen tarvitaan 6 suoritettua koulutuspäivää ja oppimispäiväkirja.
Halutessasi voit myös ilmoittautua yksittäisiin koulutuspäiviin tapahtumakalenterissamme.
Digitaalisen viestinnän ammattilaisuus pitää sisällään seuraavat koulutuspäivät:
Haluaisitko luoda selkeät ja mitattavat viestinnän tavoitteet sekä tuottaa suunnitelmallisesti sisältöjä digikanaville niiden saavuttamiseksi? Sisältöstrategia ja suunnitelmallinen sisältötyö on ratkaisu asiakkaan itseohjautuvuuden tukemiseen, ajatusjohtajuuden rakentamiseen, myyntimahdollisuuksien luomiseen tai työnantajamielikuvan kehittämiseen.
Valitset sitten yhden tai vaikka kaikki tavoitteet – sisältöstrategia on työkalusi onnistumiseen. Nappaa tästä koulutuksesta käytännön vinkit ja esimerkit, joita soveltamalla onnistut.
Koulutuksessa käsitellään kahta polttavaa kysymystä:
1) Mikä sisältöstrategia on ja miksi se on niin tärkeä juuri nyt?
2) Miten digitaalisten sisältöjen avulla saavutetaan halutut tulokset?
Päivän jälkeen osaat perustella organisaatiossasi, miksi sisältöstrategia kannattaa tehdä, tiedät, mitä sen tekemisessä on otettava huomioon ja oivallat, mitä kehittää jo olemassa olevassa sisältöstrategiassasi. Elävän elämän esimerkit inspiroivat kokeilemaan ja kehittämään valintasi mukaan pienin tai suurin askelin.
Kouluttaja: Kati Keronen
Koulutuspäivässä pureudutaan vaikuttavaan digiviestintään sosiaalisen median kanavissa. Tyypillisempien sosiaalisen median kanavien (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter) lisäksi käymme läpi uudemmat kanavat ja niiden ominaispiirteet (TikTok, Snapchat, Pinterest, Jodel). Käymme myös lyhyesti läpi maksetun näkyvyyden pääpiirteet ja mahdollisuudet eri kanavissa.
Suunnitelmallisuus on vaikuttavan digiviestinnän perusta. Koulutuksessa käymme läpi, mitä suunnitelmallisuus tarkoittaa ja miten data saadaan osaksi toiminnan sekä sisältöjen kehittämistä. Koulutus vastaa kysymyksiin: Miten mittaamme onnistumisiamme? Millaiset mittarit kannattaa asettaa ja millä aikavälillä niitä kannattaa seurata?
Valmennuksen jälkeen osallistujille muodostuu käsitys viimeisimmistä kehityssuunnista sosiaalisen median kanavissa sekä hyvät lähtökohdat kehittää oman digiviestinnän vaikuttavuutta mittaamisen avulla.
Kouluttaja: Sade Yrjölä, LM Someco
Tässä koulutuspäivässä keskitymme erilaisten verkkotekstien tuottamiseen monikanavaisesti, ja koulutus sisältää monipuolisesti vinkkejä verkkoon tuotettavaan tekstiin. Käsittelemme niin verkkosivujen, blogien, uutiskirjeiden kuin sosiaalisen median erilaisia tekstimalleja. Verkkosisältöjen yhteydessä huomioimme myös hakukonelöydettävyyden ja saavutettavan sisällön perusperiaatteet.
Osallistujana saat runsaasti käytännön vinkkejä erilaisten verkkotekstien tuottamiseen, joita voit hyödyntää itse ja organisaatiossasi. Käsittelemme myös myyvän tekstin ja asiakaspolun huomiointia verkossa. Vastaavasti pureudumme saman sisällön räätälöityyn monistamiseen eri kanaville ja pohdimme, miten voimme parhaiten tekstillämme vaikuttaa tavoiteltuun ihmiseen verkon eri ympäristöissä.
Kouluttaja: Piritta Seppälä
Koulutuksessa opit, miten sisäinen digiviestintä kannattaa järjestää modernissa, hybridityötä tekevässä organisaatiossa. Opit myös, miten johdat muutosta uuden viestintäkanavan tai viestintäkäytännön käyttöönotossa. Koulutuspäivässä käymme läpi muun muassa seuraavat asiat:
- Sisäisen digiviestinnän trendit
- Onnistuneen sisäisen viestinnän hyödyt
- Digikanavien roolit, työkalut ja parhaat käytännöt
- Kanavastrategia sisäiseen viestintään erilaisille organisaatioille
- Viestintäkanavan tai -käytännön jalkautus
Kouluttaja: Heidi Selkäinaho, Somepoint
Haluatko tietää, miten brändi viedään onnistuneesti digikanaviin ja miten sitä rakennetaan systemaattisesti? Brändin esiintuominen digikanavissa, kuten sosiaalisessa mediassa, on ratkaiseva tekijä brändiin sitouttamisessa. Brändin selkeä määrittäminen tone of voicesta visuaaliseen ilmeeseen raamittaa kaikkea organisaation tekemistä. Tässä koulutuspäivässä syvennytään siihen, miten brändi tuodaan eloon onnistuneesti. Koulutuksen päätavoitteena on inspiroida ja opettaa käytännön esimerkkien kautta sitä, miten brändi näkyy digikanavissa onnistuneesti.
Koulutuksessa perehdymme seuraaviin teemoihin:
1) Brändi digikanavissa: Käymme läpi, mistä eri osa-alueista brändi koostuu ja miten se ilmenee digikanavissa. Tästä rakentuu ‘checklist’ brändille digissä.
2) Oman brändin nykytila: käytännön harjoitusten kautta katsaus oman organisaation brändin viemiseen digikanaviin.
Päivän jälkeen osaat perustella organisaatiossasi, miksi brändin näkyvyys digikanavissa on tärkeää, miten se viedään digikanaviin luovasti brändille sopivalla tavalla, mitä tekemisessä kannattaa ottaa huomioon ja mitä asioita lähdetään kehittämään.
Kouluttajat: Enoma Edevbaro ja Jarno Luotonen
Digipalvelusta saadaan helppokäyttöinen ja selkeä, kun asiakkaan tarpeet ovat tiedossa ja palvelun sisältö sekä visuaalinen ja tekninen toteutus suunnitellaan vastaamaan niitä. Projektin viivästymistä, kustannusten paisumista sekä palvelun käytön ongelmia voidaankin ennaltaehkäistä tehokkaasti, kun asiakkaan tilanne ja palvelun tarve tunnistetaan hyvissä ajoin ja sisällöntuotantoa ei jätetä hankkeen loppumetreille valmiisiin raameihin kiireellä sovitettavaksi.
Astu digipalveluiden muotoilun uudelle ajalle, jossa avainsanoja ovat asiakasymmärrys ja sisältölähtöisyys! Opi keinot, joilla suunnittelet ja toteutat tuloksia tuovan digipalvelun, jossa sisältö, visuaalisuus ja tekninen toteutus saavat aikaan timanttisen käyttökokemuksen.
Koulutuksessa käsitellään kahta kattoteemaa:
- Asiakasymmärrys digitaalisen palvelun kulmakivenä
- Näin etenet sisältö ensin -periaatteella
Kouluttaja: Hanne Haapakoski
Hakukoneoptimointi – mitä se on ja mitä viestijän pitäisi siitä tietää? Mitä hakukoneoptimointi on teoriassa ja käytännössä? Koulutuksessa opit, millaisiin asioihin hakukoneoptimoinnilla voidaan vaikuttaa. Saat työkaluja siihen, kuinka tehdä hakukoneystävällisiä tekstejä verkkoon.
Koulutuksessa keskitytään erityisesti sisältöihin liittyvään hakukoneoptimointiin ja konkreettisiin tapoihin, joiden avulla saat sisältösi paremmin näkyviin hakutuloksissa. Päivän aikana saat kuulla myös teknisen hakukoneoptimoinnin perusteet, jotta tiedät, mitkä tekniset asiat voivat aiheuttaa haasteita hakukonenäkyvyyteen. Koulutus ei vaadi aiempaa tietotaitoa sivustojen tekniikasta.
Kouluttaja: Heini Lindfors
Koulutuspäivän kuvaus tulee pian!
Miten saada puhallettua digi-innostus organisaation jäseniin? Miten seurata ihmisten onnistumista ja motivoida heitä kehittymään edelleen? Kovin moni viestijä kokee edelleen olevansa digitaalisten sisältöjen laatimisen ja toteuttamisen kanssa yksin. Syynä organisaation sitoutumattomuuteen on usein ymmärtämättömyys kanavia ja hyvien sisältöjen kriteereitä kohtaan, pelko tulla maalitetuksi tai ajan puute.
Vaan ei hätää! Tässä koulutuspäivässä saat paljon käytännön vinkkejä siihen, miten muutat rooliasi digisparraajaksi ja kokoat ympärillesi uudenlaisen luottojoukon.
Koulutuksessa käydään läpi seuraavia asioita:
- miten odotukset digiä kohtaan on muuttanut viestijän arkea
- organisaation jäsenten tyypilliset esteet digivalmiuksen kehittämisessä
- miten motivoida ihmiset mukaan sisällön tekijöiksi
- laatu vai määrä? Tavoitteilla kaaos hallintaan
- case-esimerkki: näin rakensimme taloon vahvan ja tavoitteellisen digikulttuurin
- harjoitus: oman tavoitekartan laatiminen
Kouluttaja: Taru Nikulainen.
Pidätämme oikeudet muutoksiin ja muutokset koulutuspäivien sisällöissä mahdollisia.